provincie Noord-Brabant provincie gelderland provincie Limburg Nordrhein-Westfalen Interreg Deutschland Nederland EU

Op 30 mei 2008 heeft de Stuurgroep Duits Lijntje het startsein gegeven om tot uitwerking en realisatie te komen van de vastgestelde visie Ecologische VerbindingsZone (EVZ) Duits Lijntje; van visie naar uitvoering (Globale visie en Uitvoeringsprogramma). Destijds is een Programmabureau Duits Lijntje opgericht om dit programma te coördineren. De partijen hebben in de visie en het uitvoeringsprogramma gezamenlijk een aantal doelen gesteld, waarbij centraal staat:

 

Het (be)leefbaar maken van het Duits Lijntje, voor mens, plant en dier.

Rollen en verantwoordelijkheden

Eind 2012 is de coordinatie van het Duits Lijntje vanuit het Programmabureau Duits Lijntje overgedragen aan VVV Noordoost-Brabant. Voor deze overdacht was VVV Noordoost-Brabant al nauw betrokken bij diverse projecten rondom de spoorlijn. Zo werd er onder andere een fiets- en belevingskaart ontwikkeld waarmee de geschiedenis van de bijzonder spoorlijn in op een recreatieve manier kan worden ontdekt. VVV Noordoost-Brabant verzorgd sinds 2012 ook het onderhoud van onder andere de Nederlandstalige en Duitstalige website, eventuele herdruk van de fiets en belevingskaart, maar ook arrangementen rondom het Duits Lijntje. 

Contact

Heeft u vragen aan VVV Noordoost-Brabant met betrekking tot het Duits Lijntje? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Aanhef*

Voorletters*

Achternaam*

Telefoonnummer

E-mailadres*

Mijn vraag is*

* verplichte velden