provincie Noord-Brabant provincie gelderland provincie Limburg Nordrhein-Westfalen Interreg Deutschland Nederland EU
De Noord Limburgse stad Gennep was vroeger hét Nederlandse grensstation en de plek waar het hoofdkantoor van de Noord-Brabantsch-Duitse Spoorwegmaatschappij (NBDS) gevestigd was.
Gennep is een prachtige groene gemeente en het Duits Lijntje is een geweldige mogelijkheid om de natuurlijke omgeving te verkennen. Het landschap langs het Duits Lijntje is zeer divers: maasduinen, heide, bos, vennetjes en het natuurgebied Niersdal.

Ook op het gebied van cultuurhistorie is er veel te zien. Een wandeling of fietstocht over het Duits lijntje in Gennep combineert cultuurhistorie en landschap en is daarom interessant voor jong en oud. Er loopt zelfs een menroute over het Duits Lijntje in de gemeente Gennep. Aangevuld met een bezoek aan de historische kern is uw dagje uit helemaal compleet! In Gennep kunt u rustig bijkomen op een terrasje of een bezoek brengen aan museum het Petershuis waar u meer te weten komt over het spoorwegverleden en de andere verhalen van Gennep. De historische kern van Gennep is de ideale startplaats voor de verkenning van het Duits Lijntje of andere (grensoverschrijdende) fiets en wandelroutes.

 

 

< Halte terug Volgende halte >